Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Champagne R. Pouillon
  3. "Les Chemins du Bois" Millésimé

"Les Chemins du Bois" Millésimé

Les Chemins du Bois  Millésimé Méthode Fabrice Pouillon (velmi limitované množství, pouze po předchozí domluvě)  100% Pinot Noir, jediný ročník a jedi... celý popis
Dostupnost
skladem 4 ks
4 790 Kč
3 959 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:47
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Les Chemins du Bois  Millésimé Méthode Fabrice Pouillon (velmi limitované množství, pouze po předchozí domluvě) 

100% Pinot Noir, jediný ročník a jediná, unikátní vinice – (Chemins du Bois v Mareuil-su-Aÿ). Spontánní fermentace a následné, minimálně 11 měsíců dlouhé vyzrávání vína na jemných kalech probíhá v použitých barrique sudech. Sekundární fermentace v láhvi je startována rozkvašeným moštem z Pouillonových vinohradů ( M.F.P. - "Methode Fabrice Pouillon"). Právě parcela "Les Chemins du Bois" byla první a na dlouhou dobu jedinou, kterou Fabrice tímto způsobem vinikoval.  Zrání na kalech v láhvi trvá minimálně 7 let, po odstřelení kalů se víno přislazuje čerstvě vypresovaným moštem z téže vinice, výsledná „dosage“ se pohybuje maximálně do 4g/l.

 

Původní název tohoto vína (2XoZ - Methode Fabrice Pouillon) vychází z faktu, že hrozny obsahují 2 typy cukru (glukoza a fruktoza). Pro toto mimořádné víno se jiný typ cukru (třtinový, nebo řepný, jak je tomu u běžných champagne) nepoužívá. Zhruba 15% vylisovaného moštu se zamrazí do "kubíkových nádob" a v tomto stavu se uchovává minimálně do června následujícího roku po sklizni. Zbylých 85% je mezitím spontánně rozkvašeno a školeno v sudech barrique také minimálně do června následujícího roku po sklizni. V červnu Fabrice slije obsah barrique sudů do plnícího tanku, z mrazícího boxu vyndá oněch cca 15% zamraženého moštu, který nechá rozmrazit. V takto uchovaném moštu samozřejmě přežijí i "divoké kvasinky," které mají na svědomí fermentaci oněch 85% moštu v barrique sudech.  Ve chvíli, kdy se rozmrzlý mošt rozkvasí, používá se k nastartování druhotné fermentaci, která se již bude odehrávat v láhvi.

 

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Kde nás najdete

Na Hanspalce 1384/1

Praha 6 ,160 00

 

Map
Kontakty
TERROIRCHAMPAGNE
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz